Airco

Elke auto met airco heeft regelmatig onderhoud nodig. Per jaar verliest een airco installatie gemiddeld 10% koudemiddel. Koudemiddel zorgt, naast de  gewenste koeling van het interieur van uw auto ook voor smering van de compressor van de airco installatie. Door gebrek aan voldoende smering (te weinig koudemiddel) kan ernstige schade ontstaan aan het airco systeem. Naast het vullen van uw airco, wordt ook het regelmatig reinigen (verwijderen van bacteriën en nare geurtjes) van uw airco aanbevolen. Regelmatig onderhoud werkt preventief.

Uitleg werking airconditioning

Een airconditioning bestaat altijd uit een gesloten systeem met een pomp, verdamper, condensor, reservoir en expansieventiel. Het koudemiddel wordt door de pomp, die door de motor wordt aangedreven, rondgepompt. Het gasvormige koudemiddel wordt door de pomp samengeperst in een condensor, zodat de druk en temperatuur stijgen. Deze condensor is een warmtewisselaar, het koudemiddel wordt hier afgekoeld, waardoor het condenseert en vloeibaar wordt.

Dit vloeiende koudemiddel gaat naar de verdamper. Het koudemiddel gaat hier over in dampvorm. Aangezien voor dit verdampen warmte nodig is, die aan de omgeving wordt onttrokken, koelt deze verdamper aanzienlijk af en de temperatuur van de langsstromende lucht naar het interieur daalt. Het koudemiddel komt in dampvorm tenslotte weer bij de pomp terug en de cyclus begint op nieuw.

Meer informatie of afspraak maken?