Spoelen automatische versnellingsbak

Automatic Transmission Fluid, kortweg ATF, zorgt o.a. voor een soepel schakelgedrag, smering en frictie van uw automatische transmissie. Door gebruik en verloop van tijd neemt de werking hiervan af. De dopes raken uitgewerkt en verzadigd. De smering loopt terug, slijtagedeeltjes worden niet meer gebonden en kunnen zorgen voor verstopte smeerkanalen. Ook kunnen hierdoor klepjes in “het brein” van de transmissie verkleven of de werking van sensoren verstoord raken. Dit kan leiden tot de volgende verschijnselen: Slecht schakelen, bonken, slippen, slechte werking van de kickdown en schommelende toerentallen. Gevolg: verhoogde slijtage.

Herkent u bovenstaande van uw automaat? Laat dan deze spoelen en verversen bij ons bedrijf. Wij hebben hiervoor specialistische apparatuur in huis om uw automaat weer comfortabel en soepel te laten schakelen waardoor het plezier aan het rijden toeneemt. De resultaten zijn verbluffend!!

Doe u zelf en uw automaat een groot plezier!

Laat uw automatische transmissie spoelen en verversen en verbeter hiermee het schakelgedrag en verleng de levensduur van uw automaat!

Werkwijze

Met een speciaal ontwikkelde machine gaan we eerst de oude ATF olie filteren (dialyseren). De automaatspoelmachine wordt aangesloten met behulp van speciale adapters op de automatische versnellingsbak van uw auto. We starten de motor van uw auto en schakelen constant alle versnellingen in van de automaat. We laten op deze manier zoveel mogelijk oude ATF olie door de machine heen gaan en deze via het filter van de machine ontdoen van allerlei verontreinigingen.  Vervolgens gaan we nieuwe ATF olie toevoegen en tegelijkertijd dezelfde hoeveelheid oude ATF olie afvoeren. Het verschil van de oude- en nieuw ATF olie is goed te zien door de slangen en de kijkglaasjes. De hoeveelheid olie die wij gebruiken is afhankelijk van de vervuiling. Eventueel, indien aanwezig,  wordt het management van uw auto opnieuw in geleerd omdat deze zijn schakelgedrag op de nieuwe ATF olie moet gaan aanpassen.

Meer informatie of afspraak maken?